Καρκίνος & Διατροφή

Κατα τη διάγνωση, αλλά και κατά την έναρξη της ενδεδειγμένης θεραπείας, σε ασθενείς που πάσχουν απο καρκίνο, είναι πολύ σημαντική η συνεκτίμηση της διατροφικής κατάστασης. Η συχνή παρουσία της υποθρεψίας κατα το διάστημα αυτό, αποτελεί την κύρια αιτία διατροφικών ελλείψεων. 

Στο Mindfoodness, εντοπίζουμε τα διατροφικά σημεία που χρήζουν υποστήριξης και μέσω της  διατροφικής συμβουλευτικής, καθώς και με τον σχεδιασμό κατάλληλων διαιτητικών σχημάτων, αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα που εμποδίζουν την κατανάλωση φαγητού, ταυτόχρονα με τις δυσάρεστες παρενέργειες κατά τη διάρκεια της θεραπείας (χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία). Mέσα απο την παρέμβαση στοχεύουμε στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη διατήρηση του μυικού ιστού, ο οποίος μειώνεται λόγω υπερκαταβολισμού.

karkinos-kai-diatrofi

Η υπηρεσία απευθύνεται σε: 

  • διεγνωσμένα άτομα, με στόχο την παρακολούθηση της διατροφικής κατάστασης και της μεταβολής βάρους 
  • άτομα που μπορούν να σιτιστούν, ώστε να σχεδιαστεί κατάλληλη διατροφικό πρόγραμμα σε συνδιασμό με τη χορήγηση πόσιμων συμπληρωμάτων, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο 
  • ασθενείς σε προχωρημένο στάδιο, με σκοπό να παρακολουθείται τακτικά η κατάσταση θρέψης, το σωματικό βάρος και η μυική μάζα.