Υπέρταση

Αρτηριακή υπέρταση χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην οποία η συστολική πίεση είναι μεγαλύτερη από 140 χιλιοστά της στήλης υδραργύρου, είτε η διαστολική πίεση είναι μεγαλύτερη από 90 χιλιοστά στήλης υδραργύρου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η υπέρταση προέρχεται από κληρονομικά αίτια, παχυσαρκία, μακροχρόνια αυξημένη πρόσληψη αλατιού, καθιστική ζωή, κλπ. Πρόκειται για μία πάθηση, στην οποία οφείλεονται οι μισοί θάνατοι από αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιοπάθειες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο Mindfoodness χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο DASH (Dietary Approach to Stop Hypertension), που έχει δημιουργηθεί από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Υγείας, σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις του εκάστοτε ατόμου, με στόχο να σχεδιάσουμε την ιδανική εξατομικευμένη διατροφή, για την αντιμετώπιση της υπέρτασης. Βάσει της μακροχρόνιας εμπειρίας μας σε αυτού του τύπου τα περιστατικά, γνωρίζουμε ότι η διατροφική αντιμετώπιση της υπέρτασης είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος. Επιπλέον, είναι κατάλληλη για όλους, κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές, σε περιπτώσεις συνοδών προβλημέτων υγείας.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε:

  • άτομα με υπέρταση που θέλουν (ή εχει συσταθεί από το γιατρό τους) να σταματήσουν το χάπι της πίεσης
  • άτομα που χρειάζονται τη συγκεκριμένη διατροφή για λόγους πρόληψης.
upertash