Είμαι η Αδαμαντία (Μάντυ) Παπαϊωάννου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc και σας καλωσορίζω στο διαδυκτιακό μας «σπίτι»!

Λίγα λόγια για εμένα: 

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, καθώς και στο τμήμα Βιολογίας του Universite de Lille (Erasmus placement). 

Απέκτησα το Μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Στις Διατριβές μου ασχολήθηκα με τη χημεία και μικροβιολογία των τροφίμων, κάτι το οποίο με βοηθά να δω το τρόφιμο σφαιρικά και να το συνδέσω με την υγεία του ανθρώπου, κατά τον βέλτιστο τρόπο. 

Κατά την πρακτική μου άσκηση, στο Πανεπιστήμιο της Lille, μελέτησα την πιθανή χρήση βακτηρίων του γένους Lactobacillus ως προβιοτικά

Ως Διαιτολόγος, στο παρελθόν έχω εργαστεί σε Αλυσίδα Διαγνωστικών Κέντρων, ως υπεύθυνη ανάπτυξης & λειτουργίας του Διαιτολογικού τμήματος, καθώς και σε φαρμακείο, στο τμήμα συμπληρωμάτων διατροφής. Επίσης, έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου κατ’ οίκον στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλά και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, όπου ασχολήθηκα με εφήβους με ψυχογενή ανορεξία, σε συνεργασία με ειδικούς ψυχικής υγείας. Τέλος, έχω εργαστεί για 2 έτη στη βιομηχανία των τροφίμων, στο πεδίο του Ποιοτικού Ελέγχου και για 1 έτος στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA), στην Parma της Ιταλίας. 

Η επιστήμη της διαιτολογίας είναι μία ζωντανή επιστήμηΣαν Διαιτολόγος, λοιπόν, οφείλω να ενημερώνομαι διαρκώς για τις εξελίξεις στον τομέα μου. Για το λόγο αυτό, αλλά και λόγω του δικού μου ανήσυχου πνεύματος, συμμετέχω και παρακολουθώ συνεχώς σεμινάρια, διαλέξεις και συνέδρια. Ενδεικτικά αναφέρω τα παρακάτω πιστοποιημένα σεμινάρια: 

Διατροφή & Ψυχική Υγεία (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) 

Health Coaching για επαγγελματίες Υγείας (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) 

Επικοινωνιακές Δεξιότητες για Διαιτολόγους (ΚΕΨΕΦ) 

Ειδικός Αθλητικής Διατροφής (ISSN, Peak Performance) 

Ειδίκευση στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Συμπεριφοράς)

Είμαι η Έλενα Διάφα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc και χαίρομαι πολύ που βρίσκεστε εδώ!

Λίγα λόγια για εμένα: 

Από μικρή ηλικία με συναρπάζει η συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη της διατροφής, γι’αυτό και αποφάσισα να σπουδάσω στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. 

Κατά την πρακτική μου άσκηση στο  «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με την κλινική διατροφή,  όπου ασχολήθηκα με τη διατροφική φροντίδα στα πλαίσια της γενικότερης θεραπευτικής αγωγής. 

Συνέχισα τις σπουδές μου στο πρόγραμμα Life Long Learning (LLL) programme in Clinical Nutrition and Metabolism του Ευρωπαϊκού Φορέα Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN), για την απόκτηση του αναγνωρισμένου από την ESPEN διπλώματος στην Κλινική Διατροφή. Επιπλέον, εξειδικεύτηκα στην αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, μέσω της ΕΕΕΣ σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου, όπου υπήρξα σταθερός εξωτερικός συνεργάτης στη μονάδα εφηβικής υγείας.

Έκτοτε, εργάστηκα ως διαιτολόγος στον οργανισμό πιστοποίησης βιολογικών προιόντων ΔΗΩ, καθώς επίσης και ως επιστημονικά υπεύθυνη σε φαρμακεία με κύριες αρμοδιότητες τα  συμπληρώματα διατροφής και την υποστήριξη των τμημάτων υπέρτασης και διαβήτη

Στο παρελθόν έχω συνεργαστεί με κλινικές, νοσοκομεία, ιατρούς, συλλόγους και σχολεία, αποκτώντας ανεκτίμητη εμπειρία και γνώση. Παράλληλα συμμετέχω, όποτε έχω τη δυνατότητα,  σε ερευνητικά προγράμματα, όπως στο ερευνητικό πρόγραμμα «Νutrition Day-worldwide», που διεξάγεται σε νοσοκομεία,  μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες φροντίδας, υπό την αιγίδα της ESPEN (σε συνεργασία με το EUROPEAN COUNCIL) και έχει ως στόχο την επαγρύπνηση σχετικά με τη νοσοκομειακή δυσθρεψία.

Η ανθρωποκεντρική και συνεχώς αναπτυσσόμενη φύση της επιστήμης της Διατροφής, αποτελούν για μένα το “μικρόβιο” ώστε να ενημερώνομαι διαρκώς για  τις εξελίξεις της επιστήμης μου, μέσω σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων. Παρακολουθώ τα διατροφικά νέα μέσω της διεθνούς βιβλιογραφίας  και αρθογραφώ σε ιστότοπους με θέμα τη διατροφή.

Η φιλοσοφία μας

Η λέξη Mindfoodness προέκυψε σαν μία παραλλαγή της λέξης mindfulness, η οποία σημαίνει ενσυνειδητότητα. Η ενσυνειδητότητα είναι μια έννοια, η οποία προέρχεται από τη βουδιστική φιλοσοφία. Πρόκειται για μια πνευματική κατάσταση, κατά την οποία ο νους βρίσκεται σε πλήρη επίγνωση της παρούσας στιγμής. 

Με άλλα λόγια mindful είναι κανείς, όταν είναι παρών με όλες του τις αισθήσεις και δέχεται, χωρίς να κρίνει, αυτό που συμβαίνει μέσα και γύρω του.

Mindful eating, ή αλλιώς ενσυνείδητη διατροφή, είναι ένα σύνολο από τεχνικές, που αποσκοπούν στην κατάκτηση αυτής της κατάστασης επίγνωσης, σχετικά με το φαγητό και τη διατροφή.

Στο κέντρο μας χρησιμοποιούμε τις τεχνικές της ενσυνείδητης διατροφής, σε συνδυασμό με διατροφική εκπαίδευση, τεχνικές health & wellness coaching και σωματομετρικές αναλύσεις, με σκοπό την ολοκληρωμένη, ολιστική προσέγγιση και την επίτευξη των δικών σας διατροφικών στόχων.

Επιπλέον, έχουμε συνάψει σταθερές επαγγελματικές σχέσεις με συνεργάτες από συναφείς ειδικότητες, όπως ιατρούς, ψυχολόγους, σεφ και γυμναστές, ώστε να σας προσφέρουμε την ολοκληρωμένη εμπειρία Mindfoodness.